Viljavuusfosforin muutokset Rehtijärven valuma-alueella - Jansson, Håkan; Närvänen, Aaro; Rantala, Pasi (Maaseudun Tulevaisuus, 1999)
Rehtijärvi on ainoa kokonaan Jokioisten kunnan alueella sijaitseva järvi. Sen pinta-ala on noin 40 hehtaaria ja kokoisekseen järveksi se on poikkeuksellisen syvä. Järven rajoittuminen harjualueeseen tekee siitä merkittävän raakaveden lähteen, sillä suuri osa harjusta saatavasta pohjavedestä imeytyy Rehtijärvestä. Järvi on tärkeä myös kunnan virkistyskäyttöä ajatellen. Rehtijärvessä on jo pitemmän aikaa esiintynyt sinilevää lähes vuosittain. Vuonna 1994 aloitettiin järven kuormituksen seuranta.
Keywords: Ys; Rehtijärvi; peltoviljely; fosfori; ravinteiden huuhtoutuminen; vesistönkuormitus; järvet; valuma-alueet