Luontoon perustuvan toiminnan ja luontokontaktien terveysvaikutukset - Vehmasto, Elina (Luonnonvarakeskus, 2020)
Luontokokemuksen hyvinvointivaikutuksista on useita teorioita. Eko- ja ympäristöpsykologiassa käytetyimmät teoriat liittyvät joko tarkkaavuuden elpymiseen tai stressin jälkeiseen elpymiseen. Biophilia-hypoteesin mukaan tarve luontoyhteyteen periytyy geenien mukana.
Keywords: green care; luontoon perustuva toiminta; luontokontaktit