Yksivuotiset virna- ja apilaseokset maistuvat hyvin karitsoille - Sormunen-Cristian, Riitta; Nykänen-Kurki, Päivi; Leinonen, Petri (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Viljelyvarmojen ja laidunnusta kestävien monivuotisten nurmipalkokasvien vähäinen määrä on tuonut erityisesti luonnonmukaisessa tuotannossa esiin tutkimustarpeen yksivuotisten nurmipalkokasvien soveltuvuudesta laitumeen. Jokioisilla tehdyssä tutkimuksessa persianapilaa, ladinotyypppistä valkoapilaa sekä rehu- ja ruisvirnaa sisältäneet laidunseokset tuottivat runsaan ja valkuaispitoisen sadon ja soveltuivat nopeakasvuisina ja maittavina hyvin kasvavien karitsoiden lisärehuksi.
Keywords: Ka; nurmipalkokasvit; virnat; apilat; yksivuotiset kasvit; karitsat; lammas; märehtijät; rehut; ruokinta; laitumet; laiduntaminen