Oreganon öljyt talteen pizzapellolta - Galambosi, Bertalan; Moilanen, Tarja; Heikkinen, Pekka; Sairanen, Jukka (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Kreikkalainen oregano kasvaa hyvin Etelä-Suomessa ja sadosta voidaan tislata kotimaista oreganoöljyä. Tämä öljy on laadultaan parempaa kuin tuontiöljy. Taimien istuttamista lukuun ottamatta koko tuotantoketju voidaan koneellistaa.
Keywords: Pu; oregano; Oreganum vulgare; yrtit; maustekasvit; öljyt; haihtuvat öljyt; tislaus; erotusmenetelmät; karvakroli; siemen