Puna-apila ja rypsi lypsättävät hyvin - Vanhatalo, Aila; Kuoppala, Kaisa; Pursiainen, Pirjo; Rinne, Marketta; Tuori, Mikko (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Puna-apilasta saadaan paras teho maidontuotannossa, kun apila-heinänurmesta tehtyä säilörehua täydennetään rypsillä. Tällöin lehmien säilörehun kuiva-aineen syönti ja maitotuotos lisääntyvät ilman, että rehuannoksen raakavalkuaispitoisuus nousee tarpeettoman suureksi. Samalla hoituu pitkälti myös lehmien kivennäisruokinta, sillä puna-apila sisältää runsaasti kalsiumia ja valkuaislisänä käytettävä rypsi fosforia.
Keywords: Ka; puna-apila; palkokasvit; heinät; nurmirehut; rypsi; maitotuotos; lehmät; nautakarja; maitorasvat