Laajentaneiden maitotilojen kannattavuus paranee hitaasti - Lajunen, Ari; Ala-Orvola, Leena (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Monet maitotilat ovat viime vuosien aikana laajentaneet tuotantoaan. Kun tilakokoa suurennetaan, viljelijän tavoitteena on yleensä turvata tietty tulotaso ja parantaa tuotantotoiminnan kannattavuutta esimerkiksi yksikkökustannuksia pienentämällä. Suuren laajennusinvestoinnin yhteydessä tilan talous joutuu kuitenkin usein koville.
Keywords: Ma; maidontuotanto; lypsykarja; tilakoko; tuotanto; kannattavuus; investoinnit