Ternimaito torjuu ruuansulatuskanavan infektioita - Rokka, Susanna (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Lehmän ternimaito ja maitohappobakteerit estävät tiettyjen ruoansulatuskanavan infektioita aiheuttavien bakteereiden toimintaa ihmisillä ja eläimillä. Ternimaidon avulla voidaankin mahdollisesti ehkäistä esimerkiksi mahakatarria, hammaskariesta ja vasikkaripulia. Tulevaisuudessa ternimaidosta voi olla hyötyä myös antibiooteille vastustuskykyisten taudinaiheuttajien torjunnassa.
Keywords: Re; ternimaito; infektio; bakteeri-infektio; ruoansulatus; maito; lehmät; lypsykarja; immuniteetti