Tauti- ja tuholaiskesä 2009: möhöjuuri muhi sateessa - Markkula, Irmeli (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Alkukesän 2009 viileä ja epävakainen sää vaimensi viljojen tuhoeläimiä, mutta suosi samalla lehtilaikkutautien etenemistä kasvustoissa. Perunaruttoa oli vain vähän tavanomaisessa tuotannossa. Myyrätuhoja esiintyi omena- ja mansikkaviljelmillä.
Keywords: Ka; tuhoeläimet; kasvitaudit; kasvukausi; kirpat; kahukärpänen; möhöjuuri; kirvat; härmä; perunarutto