Uudet leipäviljalajikkeet rantautuvat Suomeen - Laine, Antti (Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Uusissa leipäviljalajikkeissa satoisuutta on haettu rukiilla erityisesti hybridilajikkeista ja vehnillä kasvuajaltaan keskimääräistä myöhäisemmistä keskieurooppalaisista lajikkeista. Hybridi- ja synteettisistä ruislajikkeista ei ole markkinoilla suomalaisia jalosteita. Täällä viljellyt saksalaiset ja ruotsalaiset hybridilajikkeet ovat osoittautuneet satoisiksi ja talvenkestäviksi.
Keywords: Kasvintuotanto, kasvinviljely, maaperä; leipävilja; ruis; sato