Eos-kevätrypsi ja Marie-kevätrapsi satoisat öljykasvit - Salo, Yrjö; Erlund, Patrik (Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Kevätrypsiä ja -rapsia viljeltiin kasvukaudella 2006 laajalti, 108 000 hehtaaria. Koko öljykasvialan yleisimmät kevätrypsilajikkeet olivat Hohto, Valo ja SW Petita. Kevätrapsilajikkeista yleisin oli Wildcat.
Keywords: Ka; lajikkeet; lajikekokeet; koetoiminta; kasvilajit; öljykasvit; rypsi; rapsi; viljely; vertailu; sato; talvehtiminen; viljelyvarmuus; kasvitaudit; kestävyys