Uusi menetelmä paljastaa perunan tyvimädän - Rantanen, Terhi; Lehtinen, Ari; Hannukkala, Asko (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Perunan tyvimädän puhkeaminen kasvustossa on suorassa yhteydessä siemenperunan bakteeripitoisuuteen ja bakteerin lisääntymisnopeuteen. MTT:n kasvinsuojelussa kehitetyllä uudella menetelmällä voidaan nyt tutkia bakteerimäärän ja viljelytekniikan vaikutusta tyvimädän puhkeamiseen.
Keywords: Ka; peruna; kasvitaudit; tyvimätä; bakteeritaudit; siemenperuna; menetelmät; määritysmenetelmät