Maitoa siilo- tai paalirehulla - Jaakkola, Seija; Saarisalo, Eeva; Heikkilä, Terttu; Nysand, Matts; Suokannas, Antti; Mäki, Maarit; Taimisto, Anna-Maija (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Korjuuolosuhteet vaikuttivat kuivan, ilman säilöntäainetta tehdyn paalirehun ruokinnalliseen arvoon enemmän kuin lievästi esikuivatun, happosäilötyn siilorehun arvoon. Hyvässä säässä korjatut rehut lypsättivät lehmiä yhtä hyvin paalirehun kuiva-aineen ollessa yli 50 %. Epäsuotuisissa olosuhteissa tehtyä paalirehua lehmät söivät vähemmän kuin siilorehua ja maitotuotos laski. Paalien mikrobiologinen laatu oli kuitenkin hyvä.
Keywords: Ko; maidontuotanto; rehut; ruokinta; säilörehu; säilörehun valmistus; siilot; paalit; lehmät; lypsykarja; sadonkorjuu; korjuutappiot; sää