Kevätrypsilajikkeissa on valinnan varaa - Salo, Yrjö; Pahkala, Katri (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Kevätrypsin tärkein lajikeominaisuus on satoisuus. Lajikkeet ovat 00-tyyppisiä, niiden erukahappo- ja glukosinolaattipitoisuudet ovat alhaisia. Suurempia satoja toivottaisiin, mutta niin ei tapahdu uusienkaan lajikkeiden kanssa. Nykyisissä lajikkeissa on vain vähän eroja.
Keywords: Ka; Ta; viralliset lajikekokeet; lajikekokeet; koetoiminta; öljykasvit; rypsi; sato; lajikkeet; ominaisuudet; vertailu; viljelyvarmuus; rikkakasvit; kasvinsuojelu; klorofylli