Viljan hintavaihtelu vaikuttaa satovaihtelua enemmän hehtaarituloihin - Liesivaara, Petri; Myyrä, Sami (Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Viljanviljelyssä satovaihtelu oli pitkään merkittävin hehtaarituottojen vaihteluun vaikuttava tekijä. Viljojen hintavaihtelut ovat kuitenkin lisääntyneet viime vuosina, ja vuoden 2006 jälkeen hintavaihtelu on vaikuttanut satovaihtelua enemmän hehtaaritulojen vaihteluun. Toistaiseksi hintashokit ovat olleet pitkän ajan keskiarvoon nähden positiivisia, eikä markkinariskien hallintaan ole ollut kannustimia.
Keywords: Kasvintuotanto, kasvinviljely, maaperä; Maatalous - yleistä, maatalousekonomia,maatalousneuvonta, maaseudun kehittäminen; maatalouden tukipolitiikka; markkinat; riskienhallinta; tuotto; vilja; riskit; sato; viljely