Maitorasvan säätely helpottaa lehmien energiavajetta - Viitala, Sirja (Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Korkeatuottoiset lypsylehmät kärsivät usein energia-aineenvaihdunnan ongelmista. MTT:ssä tehtävässä nutrigenomiikkatutkimuksessa onnistuttiin räätälöimään dieetti, joka vähentää maidon rasvapitoisuutta noin 12 prosenttia.
Keywords: Kotieläintuotanto, mehiläistalous, riistanhoito, kalatalous; energia-aineenvaihdunta; lypsykarja; maidontuotanto; maitorasva; ruokinta; maito