Nurminatalajikkeiden siemensadoissa on eroja - Kousa, Matti; Mäkelä, Pirjo (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Viimeisten 10 - 15 vuoden aikana niin viljelijät kuin tutkijatkin ovat havainneet nurminadan siemensatojen pienentyneen. Yhtenä syynä tähän on pidetty uusia lajikkeita, joiden jalostuksessa tavoitteena on ollut laadultaan ja määrältään suuri rehusato. Samalla siementuotanto on kärsinyt. Nurminadan siemensato vaikuttaa siementuotannon kannattavuuteen ja siementuotannon säilymiseen Suomessa.
Keywords: Ka; nurminata; rehut; rehukasvit; nadat; nurmirehut; rehuvilja; siemen; sato; lajikkeet; kasvinjalostus