Maatiaisohran tuotteistaminen vaati vuosien työn - Heinonen, Maarit; Timonen, Airi (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Suomessa viljellään hyvin vähän vanhoja viljalajikkeita, etenkin maatiaisviljoja. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia elintarvikkeista, joiden alkuperä on vahvasti paikallinen ja historiallinen.
Keywords: Re; Ka; in-situ suojelu; Suomi; maatiaislajikkeet; viljelykasvit; ohra; geenivarat; vanhat viljelykasvit; in situ management; plant genetic resources; cultural heritage; heritage plants; landraces; barley; Finland; kulttuuriperintö