Jaloittelualueen valumavesiä voidaan puhdistaa maasuodattimessa - Uusi-Kämppä, Jaana; Närvänen, Aaro; Puumala, Maarit; Sarin, Henrik (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Lehmien jaloittelualueilta ja ulkotarhoista tulevassa valumavedessä on ravinteita. Niiden määrä vaihtelee tarhasta ja vuodenajasta riippuen. Osa on melko puhtaita lumensulamisvesiä, osa likaisia lantavesiä. Vesiä ei voi yleensä laskea suoraan vesistöön, vaan ne täytyy puhdistaa esim. maasuodattimessa tai kerätä lietealtaaseen. Näitä puhdistusmenetelmiä on testattu MTT:n Minkiön tutkimusnavetassa.
Keywords: Ko; jaloittelualue; ulkotarhat; lehmät; valumavesi