Onko tavanomainen maidontuotanto luonnonmukaista tehokkaampaa? - Sipiläinen, Timo (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Tavanomainen maidontuotanto on teknisesti tehokkaampaa eli se on tuottavampaa kuin luomutuotanto, kun tarkastellaan pelkästään perinteisiä tuotoksia ja panoksia. Luomutilojen tehokkuus riippuu kuitenkin siitä, kuinka pitkään luomutuotantoa on harjoitettu. Tekninen kehitys on ollut luomutiloilla vähintään yhtä nopeaa kuin tavanomaisilla tiloilla.
Keywords: Ma; luonnonmukainen maataloustuotanto; ympäristövaikutukset; tehokkuus; vertailu; monimuotoisuus; luonnon monimuotoisuus; maidontuotanto; kirjanpitotilat