Koetoiminta ja käytäntö - Salo, Riitta (toim.) (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Maataloutta palveleva tutkimus-, koe- ja tarkastustoimintamme on itsenäisyysaikanamme valtavasti laajentunut. Neljännesvuosisata sitten oli korkeimman maatalousopetuksemme kehto yliopistossa myös maataloudellisen tutkimustoimintamme tärkein keskus. Itsenäisyysaikanamme on maataloudellinen tutkimustoiminta kumminkin erotettu yliopiston yhteydestä perustamalla maatalouskoelaitos, jossa nykyisin on 9 eri osastoa. Vuoden 1925 jälkeen on maahamme perustettu lisäksi 8 paikallista kasvinviljelyskoeasemaa sekä laidunkoeasemaa.
Toimittanut Maatalousministeriön tuotanto-osasto. 1. vuosikerta kesäkuu 1944
Keywords: Ma; julkaisut; julkaisulajit; ammattilehdet; ammattikirjallisuus; perustaminen; historia