MTT Sotkamon VuoGas -toimintaympäristön esittely - Lindeman, Jari; Laajala, Pasi (FI, 2014)
Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen Sotkamon tutkimusasemalle rakennetaan moderni, kuivamädätykseen perustuva biokaasulaitos, joka on ainoa laatuaan Suomessa. Biokaasulaitos käyttää syötteenä pelloilla kasvavaa nurmea, joka voi tuottaa seitsenkertaisen energiamäärän lantaan verrattuna.
Keywords: Maatalousteknologia, rakentaminen, energia, työntutkimus; kuivamädätys; Sotkamo; biokaasu; nurmikasvit; biogas; biokaasulaitokset; biokaasu; nurmikasvit