Tehokkuusajattelun valtavirroissa ja ammatillisen uudistumisen saarekkeilla - Yli-Viikari, Anja (fi, 2017)
Tässä kirjoituksessa tarkastellaan kahta työelämän uudistamisen vaihtoehtoista näkökulmaa. Kasvua tuottavan tehokkuusajattelun nähdään soveltuvan erityisesti vakiintuneen toiminnan alueille. Vastaavasti ammatillista uudistumista ja oppimista painottavaa ajattelua tarvitaan siellä, missä joudutaan työskentelemään kompleksisten ja runsaasti epävarmuustekijöitä sisältävien ilmiöiden parissa. Tehokkuusajattelun valtavirroissa hyvinvointia edistävät toimet sijoittuvat lähinnä työterveyshuollon ja muiden hyvinvointia edistävien erillisten tehtäväalueiden yhteyteen. Sen sijaan jatkuvan ammatillisen uudistumisen yhteydessä, uudistumisen saarekkeilla, toimijoiden hyvinvointi nousee keskeiseen asemaan, joka määrittää kokonaisvaltaisia edellytyksiä toiminnan onnistumiselle.
Työelämän tutkimuspäivät 2.-3.11.2017 Tampereen yliopistolla
Keywords: Green Care