Mausteyrttien siementuotanto hoituu koneilla ja laitteilla - Galambosi, Bertalan; Pesonen, Reijo (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
MTT:ssä tutkittiin vuosina 1997-2001 yli 30 rohdosyrtin siemensadon määrää ja laatua tuotantomittakaavaisessa koeviljelyssä. Peltoviljelyssä ja siementen jatkojalostuksessa käytettiin olemassaolevia koneita ja laitteita. Tuloksien pohjalta yrteille laadittiin luonnonmukaisen siementuotannon - ja jatkojalostuksen ohjeistoa.
Keywords: Ys; Ma; mausteet; maustekasvit; yrtit; siementuotanto; jatkojalostus; luonnonmukainen maataloustuotanto