Hyönteispölyttäjien puute vähentää tattarin satoa - Keskitalo, Marjo; Ketoja, Elise; Kontturi, Markku; Korpela, Seppo (Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Tattarin kukissa pörrää mehiläisiä, kimalaisia ja kukkakärpäsiä, jotka kuljettavat pähkylöiden muodostukselle elintärkeää siitepölyä. Mikäli pölyttäjiä ei kukinnan aikaan näy, sadosta voi jäädä muodostumatta jopa neljäsosa.
Keywords: Ka; tattari; viljely; viljelykasvit; pölyttäjät; hyönteiset; sato; kukinta; mehiläiset