Hukkakauran itävyys säilyy lehmän läpi kulkiessa, mutta häviää jyväsäilönnässä - Heikkilä, Terttu; Saarisalo, Eeva; Khalili, Hannele; Jalli, Heikki; Köylijärvi, Sinikka; Poikulainen, Jari; Vallivaara-Pasto, Ritva; Jaakkola, Seija (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Hukkakauran siemenet voivat läpäistä lehmän ruoansulatuskanavan itävinä, joten lanta aiheuttaa leviämisriskin. Huolellinen jyväsäilöntä propionihapolla tai urealla tuhoaa hukkakauran itävyyden. Vilja täytyy kuitenkin peittää tiiviisti, sillä avoimeen pintaan jäävät hukkakauran siemenet voivat säilyä itämiskykyisinä.
Keywords: Ko; Ta; hukkakaura; siemen; lehmät; ruoansulatuskanava; itäminen; propionihappo; urea