Risteytys kannattaa pihvilihantuotannossa - Pesonen, Maiju; Kärki, Maarit; Lunki, Sirpa; Huuskonen, Arto (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Pihvirotuisten nautojen välillä on selkeitä eroja lihantuotanto-ominaisuuksissa. Suunnitelmallisella risteytyksellä on mahdollista hyödyntää rotujen hyviä puolia, sillä mikään ei ole ylivertainen kaikissa ominaisuuksissa. Risteytyseläinten yksilölliset erot voivat kuitenkin olla suuret.
Keywords: Ko; nautakarja; risteytys; hereford; charolais; lihantuotanto; crossbreeding; breeding; meat production