Rukiin kylvöajan määrää lajike ja keli - Pahkala, Katri; Vuorinen, Martti; Laine, Antti (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Kylvöaika vaikuttaa ruiskasvuston kehittymiseen syksyllä. Tämän lisäksi se vaikuttaa myös satoa tuottavan kasvuston tiheyteen, tähkien ja jyvien lukumäärään sekä niiden kokoon. Edellytyksenä on kuitenkin, että ruis on talvehtinut kohtuullisesti. Hybridilajikkeet ja Amilo voidaan kylvää Etelä-Suomessa kotimaisia lajikkeita myöhemmin.
Keywords: Ka; viljakasvit; ruis; lajikkeet; kylvö; kylvöaika; sää; viljelytekniikka; sato