Ayrshiresonnitkin kasvavat suuriin teuraspainoihin - Huuskonen, Arto; Kiljala, Janne; Joki-Tokola, Erkki (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Maidontuotantoon tarvittavien nautaeläinten kokonaismäärä supistuu jatkuvasti. Niinpä kotimainen naudanlihantuotanto voidaan säilyttää kulutusta vastaavana vain nostamalla eläinten teuraspainoja ja lisäämällä emolehmien määrää. MTT:ssä havaittiin, että myös maitorotuiset lihanaudat voivat saavuttaa suuria teuraspainoja ilman ruhojen rasvoittumista.
Keywords: Ko; nautakarja; ayrshire; sonnit; nautakarjarodut; teuraspaino; naudanliha; väkirehut; karkearehut; laatu