Apilanurmien biologinen typensidonta - Väisänen, Jaana (Maaseudun Tulevaisuus, 1999)
Apilanurmien typensidonnan määrästä esitetään maatalouden oppikirjoissa taulukkoarvoja, jotka pohjautuvat ulkomaisiin tutkimustuloksiin ja ulkomaisten tutkimusasemien koeruuduilla saatuihin satoihin. Niihin kannattaa suhtautua varauksella. Biologinen typensidonta näet reagoi herkästi viljelyolosuhteisiin, ja siksi arvioinnin tulee aina pohjautua perusteellisiin lähtötietoihin satomääristä, palkokasvipitoisuuksista ja maaperästä.
Keywords: Ka; nurmet; apilat; biologinen typensidonta; luonnonmukainen viljely