Miten hallitaan lypsylehmän metabolista stressiä? - Salin, Siru; Kokkonen, Tuomo; Elo, Kari; Taponen, Juhani; Vanhatalo, Aila (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Metabolinen stressi kuormittaa lehmän elimistöä poikimisen jälkeen. Helsingin yliopistossa kehite-tään pihattonavettaan soveltuvaa, poikimista edeltävää ruokintaa, jolla vähennetään aineenvaihdun-nan kuormitusta.
Keywords: Ko; lehmät; maidontuotanto; poikiminen; ruokinta; aineenvaihdunta; stressi