Kuluttajien näkemyksiä porkkanan laadusta - Järvelä, Katja (MTT, 2006)
Kuluttajanäkemyksiä porkkanasta ja sen laadusta tarkasteltiin ryhmäkeskustelujen avulla. Tulokset osoittivat selkeitä eroja porkkanan käyttötavoissa eri-ikäisten kuluttajien ja eri-laisten kotitalouksien välillä. Porkkanan napostelu sellaisenaan näytti kuitenkin olevan tyypillisin tapa syödä porkkanaa. Porkkanan laatu on kuluttajille ennen kaikkea makeutta ja mehukkuutta, joissa nähtiin parantamisen varaa. Kuluttajat kaipasivat myöskin keinoja hyvän laadun, erityisesti hyvän maun tunnistamiseksi. Porkkanan markkinointiin tulisi kuluttajien mielestä muutenkin kiinnittää nykyistä enemmän huomiota jo pelkästään pork-kanan yleisen arvostuksen nostamiseksi.
Keywords: Re; kuluttajat; porkkana; elintarvikkeiden laatu