Näin rypsi itää ja kasvaa hyvin - Pahkala, Katri; Känkänen, Hannu (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Tasainen ja nopea taimettuminen on tärkeää rypsin viljelyn onnistumisessa. Suotuisa kylvöaika ja -syvyys, lämpötila, kylvömäärä ja ravinteet sekä riittävä kosteus varmistavat nopean ja täydellisen itämisen sekä kasvuun lähdön. Kun rypsikasvusto on taimettunut, tuholaiset ja joinakin vuosina myös hallat voivat harventaa tai jopa tuhota rypsikasvuston.
Keywords: Ka; rypsi; viljely; ohjeet; taimet; siemen; kylvötiheys; kylvömäärä; lannoitus