Luonnonvaratiedon hyödyntäminen politiikan ja päätöksenteon tukena – tietotarpeiden muodostuminen, ekosysteemipalvelut sekä luonnonvarojen kestävän käytön arviointia tukevat mittarit, työvälineet ja mallit - (:unkn) unknown (Sektoritutkimuksen neuvottelukunta, 2009)
Suomen ympäristökeskuksen johtama konsortio toteutti esiselvityksen sektoritutkimuksen neuvottelukunnan luonnonvarojen kestävän kehityksen jaostolle teemasta "Luonnonvaratiedon hyödyntäminen politiikan ja päätöksenteon tukena". Esiselvityksessä kartoitettiin laajasti luonnonvaratiedon hyödyntämistä politiikassa ja muussa luonnonvarojen käyttöä, hoitoa ja suojelua koskevassa päätöksenteossa. Selvityksessä tunnistettiin luonnonvaratietoihin liittyviä tutkimus- ja kehittämiskohteita ja laadittiin yhteistyössä samaa teemaa käsitelleen GTK_n johtaman konsortion kanssa ehdotus tutkimusohjelmaksi, joka myös sisältää toimenpide-ehdotuksia luonnonvaratiedon käytettävyyden parantamiseksi.
Sisältää artikkelit: Hildén, Mikael et al. Esiselvityksen toteutus ja sen keskeiset tulokset, s. 7-27 Åkerman, Maria. Luonnonvaratiedon poliittiset ulottuvuudet - Kirjallisuuskatsaus, s. 28-47 Hiedanpää, Juha et al. Ekosysteemipalvelut: Mitä ne ovat ja millaista tietoa niistä tarvitaan, s. 48-58. Leskinen, Pekka ja Mäenpää, Ilmo. Luonnonvarojen kestävän käytön arviointia tukevat mittarit, työvälineet ja mallit, s. 59-98. Liite 1. Luonnonvarakonsortioiden yhteinen ehdotus tutkimus- ja kehittämisohjelmaksi, s. 99-127.
Keywords: luonnonvarat; päätöksenteko; ekosysteemipalvelut; tiedontarve