Luonnontuotealan valtakunnallinen tutkimusseminaari - Peltola, Rainer; Soppela, Kaisa (MTT, 2013)
Toinen luonnontuotealan valtakunnallinen tutkimusseminaari järjestettiin Rovaniemellä 4.10.2011, luonnontuotealan teemapäivän yhteydessä. Seminaarissa pidettiin 12 asiantuntijaesitelmää joita seurasi lähes 200 hengen suuruinen yleisö. Seminaariesitelmät käsittelivät luonnontuotteiden ja erikoiskasvien raakaainetuotantoa, tuotannon taloudellista kannattavuutta sekä luonnontuotteisiin liittyvää palvelutoimintaa. Esitelmät on tiivistetty tämän julkaisun kymmeneen artikkeliin.

The second national research seminar of natural products was arranged in Rovaniemi on 4th of October 2011, prior to national theme seminar of natural products. In the research seminar 12 presentations were held, followed by audience of almost 200 persons. The presentations covered areas of natural product and special plant production, economy of production and services linked to natural products. The presentations are summarized into the ten articles of this publication.
Keywords: Ma; Ys; Luonnontuoteala; luonnontuotteet; metsätuotteet; keräilytuotteet; luonnonmarjat; marjat; yrtit; pihka; jäkälät; Natural products; Forest poroducts; Biological products; Plant products; Plant bioactive compounds; Berries; Herbs