Pölyt vähenevät pihattojen ilmassa - Rautiala, Sirpa (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Maanviljelijät altistuvat karjanhoitotyössä monenlaisille ilman epäpuhtauksille, kuten pölyille, homeille ja punkkien allergeeneille. Uusien pihattojen ilmassa pölyjä ja homeita esiintyy kuitenkin vähemmän kuin perinteisten parsinavetoiden tai vanhojen pihattojen ilmassa. Sen sijaan punkkeja löytyy myös pihatoista varsin runsaasti.
Keywords: Ma; maatalousrakennukset; pihatot; työterveys; ergonomia; taudit; turvallisuus; ilma; pölyt; ilman epäpuhtaudet; hämähäkkieläimet; punkit