Valoruusun lämpötilavalinnoilla on merkittävä vaikutus satoon - Särkkä, Liisa (fi, 1996)
Tammi-maalikuussa 1995 leikkoruusuja viljeltiin kahdessa eri lämpötilaohjelmassa ja valotettiin 20 tuntia sadon mikromoolin neliöllä sekunnissa valon intensiteetillä. Lämpötilana oli joko kiinteä 17 astetta tai 20 astetta siihen asti kun nuppu oli herneen kokoinen, jonka jälkeen se laskettiin viikoksi 17 asteeseen ja siitä eteenpäin 14 asteeseen. Porrastetussa lämpötilassa satomäärä oli korkeampi, kukkavanat lyhyempiä, lehdet pienempiä ja 'Mercedeksen' maljakkokestävyys parempi kuin kiinteässä lämpötilassa.
Keywords: Pu; ruusut; leikkokukat; sato