Vinkkikortit : Planetaarinen hyvinvointi - Kämäräinen, Helena; Lipponen, Maija; Vehmasto, Elina (Luonnonvarakeskus, 2024)
Kun luonto voi hyvin, myös ihminen voi hyvin. Planetaarinen hyvinvointi tarkoittaa elämäntapaa, jossa ihminen ottaa luonnon huomioon. Jos emme pidä huolta luonnosta, elämästä maapallolla tulee vaikeaa. Jo nyt meillä on monia ongelmia. Ilmastonmuutos etenee ja luonnon monimuotoisuus vähenee. Luonto ja ihmisten arki muuttuvat. Monet eläimet ja kasvit ovat vaarassa kadota. Jokainen voi kuitenkin tehdä luontotekoja, eli tekoja, jotka ovat hyviä luonnolle ja ihmiselle. Luontoteko auttaa ihmisen omaa hyvinvointia, lähiympäristöä ja koko maapalloa. Nämä kortit kertovat • mitä on planetaarinen hyvinvointi • miten voit vahvistaa suhdettasi luontoon • miten liikut ja syöt terveellisesti • miten voit suunnitella ja seurata omia luontotekojasi.
Tämä julkaisu on saatavilla myös suomeksi.
This publication is also available in English.
Denna publikation finns också på svenska.
Keywords: hyvinvointi; ruokavaliot; liikunta; ympäristövaikutukset; luonto; ympäristö; kestävyys