Käsitelty vilja ei tehosta karitsojen kasvua - Sormunen-Cristian, Riitta (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Jyvien litistäminen tai jauhaminen ei paranna ohran tai kauran hyväksikäyttöä karitsoilla. Ruokintakokeessa karitsat söivät kasvatuskaudella ohraa ja kauraa yhtä paljon, mutta heinän syönti ohraruokinnalla oli selvästi suurempi. Ohraruokinnalla karitsat tyydyttivät paremmin energian ja valkuaisen tarpeensa ja tuottivat täten myös enemmän lihaa kuin kauraruokinnalla.
Keywords: Ko; lammas; karitsat; ruokinta; käsittely; vilja; ohra; kaura; maittavuus; sulavuus; teuraspaino