Tuhkan käyttö metsälannoitteena - Huotari, Noora (Metla, 2012)
Tuhkan käyttö metsälannoitteena -opaskirja sisältää nykyisen tietämyksen puu- ja turvetuhkan käytöstä metsälannoitteena. Opas tarjoaa tutkimustietoa tuhkan ominaisuuksista ja esikäsittelystä, tuhkalannoituksen vaikutuksista puuston kasvuun ja ympäristöön sekä tuhkalannoituksen toteuttamisesta käytännössä. Opas on tarkoitettu viranomaisten, päättäjien ja tuhkalannoitteiden käyttäjien avuksi. Tuhka-asioiden parissa työskentelevät tutkijat ja asiantuntijat voivat myös hyödyntää opasta.
Keywords: metsänlannoitus; tuhkalannoitus; turvetuhka; ympäristövaikutukset; puutuhka