Vehnälajikkeiden leivontalaatu on monen tekijän summa - Salo, Yrjö; Sieviläinen, Elina (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Vehnälajikkeiden leivontalaadussa on perimästä johtuvia eroja. Uuden leipävehnälajike-ehdokkaan on läpäistävä leivontakokeet päästäkseen Suomen lajikelistalle. MTT ja Evira tutkivat leivontalaatua virallisten lajikekokeiden sadoista.
Keywords: Ka; vehnä; lajikkeet; koeleivonta; leivontaominaisuudet; sakoluku; sitko