Tuomikirvaennuste vuodelle 2000: Kirvat kateissa ensi kesänä - Markkula, Irmeli (Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)
Ensi keväänä kotimainen tuomikirvakanta on hyvin vähäinen. Kaikista eri puolilta Suomea saaduista näytteistä ainoastaan Tarvaalassa tuomikirvan talvimunia oli sen verran (24,8), että tuho suotuisissa olosuhteissa on mahdollinen. Enimmäkseen munamäärät olivat mitättömän pieniä eikä yleistä torjuntatarvetta ole. Maatalouden tutkimuskeskuksen tutkimusasemilta, maaseutukeskuksista ja maatalouskouluista sekä yksityisiltä tuli edellisvuosia runsaammin tuomenoksia tuomikirvojen talvimunien laskentaa varten. Monet koulut laskivat tulokset itse. Suuri osa oksista on otettu vuosittain samoista puista.
Keywords: Ka; Ta; tuomikirva; ennuste; tuhoeläimet; torjunta