Glukosinolaattien ja niiden hajoamistuotteiden määrittäminen - Pihlava, Juha-Matti (Maatalouden tutkimuskeskus, 2001)
Glukosinolaattien tunnistaminen ja kvantitointi tehdään esikäsittelyjen jälkeen pääasiassa neste- tai kaasukromatografisesti. Esikäsittelyssä on huomioitava että myrosinaasi-entsyymi hajottaa glukosinolaatteja nopeasti. Glukosinolaattien haihtuvien hajoamistuotteiden analysoinnissa käytetään kaasukromatografia. Haihtumattomien hajoamistuotteiden, kuten eräiden indolien ja askorbigeenien, määrittäminen tehdään helpoiten nestekromatografisesti.
Keywords: Ka; glukosinolaatit; hajoamistuotteet; määritys; nestekromatografia; kaasukromatografia