Suomen kalabibliografia osa III, vuodet1941-1950 - Savikko, Ari; Lappalainen, Ari (Kalatalouden Keskusliitto, 2017)
Suomen kalabibliografia osa III, vuodet 1941–1950 päättää mittavan vuodesta 1730 alkaneen kalabibliografia sarjan. Bibliografia sisältää vuonna 1941–1950 ilmestyneet kala-aiheiset kirjat, pienpainatteet sekä lehtiartikkelit tekijän ja artikkelin mukaan. Mukana on myös lisäyksiä Kalabibliografian osiin 1 ja 2. Toinen maailmansota vaikutti keskeisesti tämän ajanjakson tapahtumiin. Kansakunnan toivuttua sodasta alkoi myös kalastusala elpyä. Siirtolaiskalastajat asutettiin sotien jälkeen, säädettiin väliaikainen jokamiehen kalastuslaki, Suomen tärkeimmät lohijoet padottiin ja järjestötoiminta alkoi elpyä 1940-luvun loppupuolella. Näistä historiallisista tapahtumista kirjasta löytyy pidempiä kirjoituksia tietolaatikoina.
Keywords: kalastus; kalat; kalatalous; bibliografiat; kirjallisuus