Mukularutto on salakavala perunasadon pilaaja - Hannukkala, Asko; Lehtinen, Ari; Rantanen, Terhi (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Aiemmin perunarutto talvehti saastuneissa mukuloissa ja ne olivat ainoa ruttoepidemian alkulähde. Nykyinen suvullisesti lisääntyvä rutto ei enää tarvitse seuraavaan kevääseen säilyviä mukuloita selvitäkseen talven yli. Mukularutto voi pilata sadon pahasti, ellei lehtiruttoa torjuta kasvustosta nostoon asti. Fluatsinami viimeisissä torjuntaruiskutuksissa suojaa varmimmin mukularutolta.
Keywords: Ta; Ka; peruna; kasvitaudit; perunarutto; sienitaudit; epidemia; torjunta-aineet