Ruokintaa säätämällä paras tuotto lihasiasta - Niemi, Jarkko K (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Sianlihantuottaja saa parhaan tuoton sikapaikalle, kun hän säätää lihasikojen ruokintaa kasvatusvaiheen, perimän ja markkinatilanteen mukaan. Ruokinnan tarkentaminen auttaa hyödyntämään sian kasvukyvyn täysimääräisesti. Myös ympäristö hyötyy, kun rehun ravinteet käytetään mahdollisimman tarkasti kasvuun, ei ravinnepäästöihin. Suurimman kohennuksen tuottaja saa kuitenkin kasvattamalla perimältään nopeakasvuisia ja vähärasvaisia porsaita.
Keywords: Ma; Ko; sika; lihasika; ruokinta; rehut; kannattavuus; tuotto; lihasikala