Kotimaisilla kääpiöivillä omenan perusrungoilla hyvään hehtaarisatoon - Nyman, Irmelin; Jokela, Jorma (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Suomessa pitkään viljeltyjen voimakaskasvuisten YP ja A2 omenan perusrunkojen oheen haetaan kääpiökasvuisemmin vaikuttavia perusrunkoja. Muualla maailmassa sellaisia on laajasti viljelyssä. Kääpiökasvuisilla perusrungoilla pyritään hyvään hehtaarisatoon, helppoon sadonkorjuuseen ja pieniin tuotantokustannuksiin.
Keywords: Pu; omena; sato; perusrungot; varttaminen; jalostusmenetelmät; risteytys