Puna-apila sopii sonnien ruokintaan - Huuskonen, Arto; Manni, Katariina (Faba osk, 2023)
Korkea satotaso on tärkein yksittäinen tekijä säilörehun tuotantokustannusten hallinnassa. Nurmiheinien viljelyssä edellytyksenä on kuitenkin kohtuullisen korkea typpilannoitus. Siksi nykyisillä typpilannoitteiden hinnoilla kiinnostus typpiomavaraisten nurmipalkokasvien viljelyä kohtaan on lisääntynyt. Puna-apilan peltoviljelyssä on saatavissa monia hyvin tunnettuja hyötyjä. Mutta miten hyvin se sopii sonnien ruokintaan?
Lehtiartikkeli (rinnakkaistallennusluvan asianumero: 515/12 05 01 02/2022)
Keywords: naudanlihantuotanto; ruokinta; sonnit; rehut; palkokasvit