Nurmirehujen fruktaanit aiheuttavat kaviokuumetta - Heikkinen, Milja; Jaakkola, Seija (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Yleisin syy kaviokuumeeseen on tärkkelyspitoisen rehun eli viljan liiallinen syöttö hevoselle. Syynä voi olla myös karkearehujen suuri sokeri- ja etenkin fruktaanipitoisuus.
Keywords: Ko; hevostalous; hevonen; ruokinta; rehut; nurmirehut; heinä; laidunrehu; säilörehu; tuorerehu; rehukasvit; aineenvaihduntahäiriöt; eläintaudit; kaviokuume