Ruokonata Retu on satoisa ja kestävä kasvi rehunurmiin - Niemeläinen, Oiva; Jauhiainen, Lauri; Miettinen, Eero (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruokonata tuottaa kolmivuotisissa nurmissa keskimäärin 12 prosenttia suuremman kuiva-ainesadon kuin nurminata. Satoetu syntyy erinomaisesta jälkikasvusta. Ensimmäisen vuoden kevätniiton sato on tavallisesti nurminataa pienempi, mikä viittaa hitaaseen perustumiseen. Ruokonata on kestävä ja kolmantena vuonna sato on ollut suurempi kuin ensimmäisenä vuonna. Sitä vastoin nurminadan kolmannen vuoden sato on selvästi ensimmäisen vuoden satoa pienempi.
Keywords: Ka; nadat; ruokonata; nurminata; rehukasvit; nurmet; sato; lajikekokeet