Toimiva ojitus on viljelyn perusta - Myllys, Merja; Alakukku, Laura; Nurminen, Jyrki; Äijö, Helena; Paasonen-Kivekäs, Maija; Puustinen, Markku; Vakkilainen, Pertti; Peltomaa, Rauno (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Pellon hyvä kuivatustila on edellytys maan hyvien ominaisuuksien ylläpidolle, hyvälle sadolle ja viljelytoimien onnistumiselle. Märkyys heikentää maan rakennetta, kemiallisia ominaisuuksia ja biologisia toimintoja. Ojituksen tärkeys on syytä palauttaa mieliin.
Keywords: Ka; ojitus; pellot; maaperä; vesitalous; sato; lierot; ravinteet